Storvreta fritidsgård
29 Juni - 1 juli 2018

Storcons cosplaytävling 2017

Priser i kategorin ”Bästa cosplay” är GOLDEN TICKETS TILL COSPLAY SM!
I år på Storcon så kommer vi att satsa på en större tävling än förra året! För att vara med i tävlingen så har vi inga krav på dig eller din dräkt. Är du nybörjare eller veteran, det spelar ingen roll! Vi ser såklart helst att du gjort majoriteren av din dräkt själv och det kommer att krävas för att du ska ha en chans till våra två största priser, Golden tickets till Cosplay-SM 2018 Men modifierade kläder går också bra. Du kan även ställa upp med en dräkt som du köpt. Detta för att vi vill ge alla cosplayare en chans att stå på scenen. Om du inte har gjort din dräkt själv så måste du meddela det till oss vid anmälan. Samma sak gäller eventuella modifierade plagg.

Tävlingen kommer att ha två delar en Walk on Det vill säga att du går upp på scenen, posar, gör någora coola moves och sedan går av scenen igen. Den andra delen kommer att vara en performance del. Ett framträdande med dig och din dräkt! Du kan göra ett performance själv eller tillsammans med några vänner (Såkallad grupp performande).

I performance tävlingen kommer vi endast att ha 15 platser. Ditt preformance får vara två minuter långt Gör du däremot med en grupp så får den vara 3 minuter lång! Solo perfomance räknas också i tävling om Golden Ticket.

Performancefiler skickas till cosplay@storcon.se 

Vad är performance kanske några undrar?
Jo performance är en gren av cosplaytävling som är mycket populärt i hela världen och de större tävlingarna som EC, ECG, WCS samt som SM och NCC har som format på sina tävlingar. Det handlar om att berätta en historia, att beröra publiken få oss att gråta eller skratta. Performance är ett roligt sätt att ta sitt cosplayande till en ny nivå och alla kan ställa upp i denna tävlingen!

Regler

  • Din cosplay måste komma från en publicerad källa.
  • Vi tillåter inte egna karaktärer.
  • Dräkten måste vara gjord av dig själv för chans att vinna i priskategorin ”Bästa cosplay” och ha en chans att ställa upp i Cosplay SM 2018
  • Modifierade plagg tillåts (Var ärlig mot domarna)
  • Vi tillåter inte skarpslipade vapen (Följ helt enkelt svensk lag)
  • Din cosplay måste vara anständig för att visas på scenen (För mycket naket, inte ok, nazistiska / rasistiska symboler eller liknande inte ok!)
  • Samtliga deltagare måste skicka in en anmälan
  • Vill du stå på scenen med en vän? Vi ordnar det om du säger till när du anländer på konventet!