Storvreta fritidsgård
29 Juni - 1 juli 2018

Vad är Storcon?
Storcon är ett så kallat animekonvent. Det är alltså som ett sorts tredagarsläger med övernattning. Temat är främst japansk ungdomskultur. På konventet kommer det att finnas många olika aktiviteter såsom livemusik, workshops, föreläsningar, spel och lekar. Mer information om aktiviteterna finns här på hemsidan. 

Arrangörer
Konventet arrangeras av Uppsala kommuns fritidsgårdar. Medarrangör är Vattholma pastorat, Svenska kyrkan och ungdomsföreningen Storvreta Kultur & Evenemang.

Det är vår målsättning att skapa ett arrangemang som ger en positiv upplevelse för våra besökare. Därför lägger vi stor vikt vid säkerheten.

Under konventets öppettider kommer det att finnas ett 20-tal vuxna, främst fritidsledare, i tjänst. Dessa kommer precis som volontärerna att ha vanliga arbetsuppgifter, men också ett särskilt ansvar för att se till våra besökare och frivilliga ungdomars välmående och välbefinnande.

Konventet är religiöst och politiskt obundet.

Volontärer
En stor del av vår utförande organisation består av volontärer. Främst är det ungdomar, men det finns också en del vuxna bland dessa.

Volontärerna bor i ett eget boende som ligger omedelbart utanför konventsområdet. Där har de bland annat tillgång till sovplats, tillagningskök och mycket mer.

Volontärsboendet servas av sina egna volontärer, och det arbetet leds av fritidsledaren Samuel Holmberg, telefon 070-3668291.

Sjukvård
Vårt sjukvårdsteam består av två frivilliga första hjälpare med erfarenhet från såväl arbete inom vården som arbete med sjukvård på konvent. De har även tidigare år varit sjukvårdsvolontärer på Storcon och vi har stort förtroende för dem. 

Sjukvårdsteamet är i tjänst följande tider:
Fredag: 08.00-16.00
Lördag: 08.00-16.00
Söndag: 08.00-16.00

På kvällarna och nätterna har vi hyrt in en professionell sjuksköterska från Ibid sjukvård. Han är dessutom till vardags sjuksköterska på ambulans.

Han är i tjänst följande tider:
Fredag: 16.00-04.00
Lördag: 16.00-04.00

Tiden 04.00-08.00 finns hjälp att få i entrén, där vi har en fritidsledare med mycket goda kunskaper inom första hjälpen.

Så gott som alla fritidsledare som arbetar under konventet har dagsaktuell utbildning inom första hjälpen.

Storvreta brandstation ligger strax intill, och det tar som mest sju minuter för brandkåren att komma på plats i väntan på ambulans. 

Vi uppmanar er att använda er att ha ett ICE-nummer i era barns mobil, det finns även appar till smartphones att ladda ner (så att vi kan få tag på er om det skulle behövas).

Krishantering
Under konventet kommer det i personalgruppen finnas präster och en diakon från Svenska kyrkan. De arbetar professionellt med krishantering, och kommer under konventet att kunna ta hand om besökare som upplever någon form av kris.

Ordning
På Storcon råder alkohol- och drogförbud. Vid misstanke om påverkan kommer vi att utföra alkoblåskontroll.

Vi kommer att ha även ha väktare nattetid.

Pengar
Vi försöker att hålla låga kostnader för våra besökare. I den redan betalda biljetten ingår alla aktiviteter, workshops och föreläsningar. Vi tar inte ut några extra avgifter.

Däremot finns det andra saker på konventet som kostar, såsom mat, fika, glass och det som säljs av de externa försäljarna.

Vi tar emot både kontanter och betalkort. De flesta av de externa försäljarna tar också emot kort. I annat fall är det kontanter som gäller.

Cirka 500 meter från konventsområdet ligger Storvreta centrum. Där finns det en uttagsautomat och en livsmedelsbutik, där kontantuttag kan göras. www.storvretacentrum.se

Säkerställ gärna att ditt barn har tågbiljett hem, eller har pengar avsedda för den.

Kontakt
Storvreta Fritidsgård
Ärentunavägen 1
74330 Storvreta
Telefon: 018-7277777

Direkttelefon till huvudansvarig under konventet: 018-727 79 69 (dygnet runt)