Storvreta fritidsgård
29 Juni - 1 juli 2018

Konventet pågår 29 juni - 1 juli 2018 och funktionärer anländer en dag tidigare (28 juni).

StorCon är ett konvent med temat östasiatisk ungdomskultur. Platsen är Storvreta fritidsgård i Storvreta, strax norr om Uppsala. Konventsområdet ligger vid en sommarstängd högstadieskola, och omgärdas av grönskande natur, och ett fridfullt strövområde längs med Fyrisån.

Konventet arrangeras av Fritid Uppsala, en del av Uppsala kommuns Kulturförvaltning, Vattholma Pastorat och ungdomsföreningen Storvreta Kultur & Evenemang

Konventet är drogfritt och religiöst samt politiskt obundet.

Konventet är öppet för dig som är född 2005 eller tidigare. Övriga besökare är välkomna i en vuxens (18 år eller äldre) sällskap.

Historia
Grunden lades 2010 då några temakvällar genomfördes på Storvreta fritidsgård. När Uppcon 2012 aviserade att de körde för sista gången, så föddes tanken på ett eget arrangemang.

I september 2012 hölls det första planeringsmötet inför Storcon 2013. Med på mötet var ett antal fritidsledare och en skara ungdomar. Formen på konventet lades snabbt, och det bestämdes att första året skulle konventet hållas i Storvreta, men att vi därefter skulle se om vi skulle flytta in till Uppsala.

Det blev inte av någon flytt, utan Storcon har sedan 2013 ägt rum i Storvreta där vi erbjudit cosplaytävlingar, liveband och många aktiviteter både inomhus och utomhus. Vi har blivit så peppade på att arrangera Storcon så vi har gjort det fyra år i rad (och fler ska det bli)!

Storcon 2015 på tre och en halv minut.