Storvreta fritidsgård
29 Juni - 1 juli 2018

Frågor och svar
Denna sida fylls kontinuerligt på. Skicka eventuella frågor till info@storcon.se

Alkohol & droger
Storcon är helt drogfritt. Att medföra alkoholhaltiga drycker och narkotika är inte tillåtet. Personer som överträder detta blir omedelbart portad från konventet och kan komma att överlämnas till polis eller sociala myndigheter.

Borttappade föremål
Alla upphittade saker som lämnas in till oss samlar vi i Informationen. Där kan de återfås mot en beskrivning.

Djur
Djur är inte tillåtna att medföra på konventsområdet. Detta ur allergi- och sanitärskäl. Vi har ett totalförbud, för att slippa ge oss in i diskussioner om vilka djur som är tillåtna.

Foto och film
Det är fullt tillåtet att fotografera och filma på konventsområdet. det gäller även under konserterna. Tänk dock på att det är alltid trevligt om du frågar först. Det är dock förbjudet att olovligen fotografera eller filma folk i privata miljöer, och dit räknas bland annat omklädningsrum och toaletter.

Garderob
Det kommer att finnas gratis garderob för kläder, väskor och cosplaydräkter.

Mat
Det kommer att finnas mat att köpa på konventet. Dels via Vero Mat & Café och dels lättare i form av panpizzor och liknande. I Storvreta finns det två livsmedelsbutiker och två pizzerior inom gångavstånd. Dessutom tar det endast sju minuter med pendeltåg för att ta sig in i centrala Uppsala.

Omklädningsrum och dusch
På området finns det tre större omklädningsrum med duschar. Dessa kommer att vara könsbestämda för tjejer, respektive killar. De tre andra kommer att vara indelade i ett för killar, ett för tjejer, och ett bokningsbart. Det bokningsbara går att boka i 30 minuter och du kan göra det själv, eller i grupp.

Parkering
Det finns ett begränsat antal fria parkeringsplatser i anslutning till konventet. Blir det fullt kan informationen visa på en karta var det finns andra parkeringsmöjligheter i konventets närområde.

Rökning
Storcon ligger på, eller i anslutning till ett skolområde. Enligt svensk lag är det förbjudet att röka på skolområde. Rökare hänvisas till parkeringen.

Sex
Det är inte tillåtet att ägna sig åt sexuella aktiviteter på konventsområdet.

Vapen
Vi följer Sveriges lagar och därmed är vapen förbjudna på konventsområdet. Cosplayvapen är däremot tillåtna, om det rör sig om ofarliga replikor. Vi ber dig att visa upp eventuella vapen vid incheckningen för att få dem godkända. Har du frågor kring vilket vapen du får ha med? Vänligen maila info@storcon.se

Ledsagare

Alla ledsagare kommer in på konventet gratis, mot att dem visar upp sin ledsagarlegetimation när dem kommer med sin brukare.